OEN

Questions that users migrating to Joomla! 1.5 are likely to raise

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Κονσερβοκουτιού»

 

 

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού “Κονσερβοκούτι”, του εντύπου της Οργάνωσης Επαναστατικής Νεολαίας. Με κεντρικό σύνθημα «Πόλεμο στους εχθρούς των λαών, Ειρήνη για τους λαούς», το περιοδικό είναι αφιερωμένο στον πόλεμο ή καλύτερα, στην εναντίωση σ’ αυτόν.

Την αναγκαιότητα για την έκδοση αυτή επέβαλε η ίδια η περίοδος την οποία διανύουμε.  Κατά το α’ εξάμηνο του 2018, η διπλωματική ένταση με τη Μακεδονία γύρω από την ονοματοδοσία της αλλά  και η στρατιωτική - πολιτική ένταση με την Τουρκία όξυναν τον ελληνικό εθνικισμό. Συνολικά, όμως, σημειώνεται άνοδος του εθνικισμού στην Ευρώπη, όπως φαίνεται μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία με το σχηματισμό κυβέρνησης με ακροδεξιούς, εθνικιστές και ρατσιστές. Πρέπει να παλέψουμε ενάντιά τους με κάθε μέσο, μαζί και με την έκδοση εντύπων με τα οποία θα μπορέσουμε να διαδώσουμε τις διεθνιστικές, αντιεθνικιστικές, αντιιμπεριαλιστικές αρχές μας.  

Στο νέο αυτό τεύχος του Κονσερβοκουτιού θα διαβάσετε μηνύματα αλληλεγγύης και συναδέλφωσης από Τούρκους και Μακεδόνες συντρόφους καθώς και ανταπόκριση από τη Διεθνή συνδιάσκεψη για την Επανίδρυση της 4ης Διεθνούς που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Αργεντινή. Εκτενής είναι η αναφορά στα πολεμικά μέτωπα στον κόσμο σήμερα, στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα για τις συρράξεις σε Συρία και Παλαιστίνη, μαζί με μια προσωπική συνέντευξη της Ισραηλινής Atalya Ben Abba, της 20χρονης αντιρρησία συνείδησης. Υπάρχουν ιστορικά αφιερώματα για το αντιπολεμικό κίνημα που γεννήθηκε μαζί με τους πολέμους, ειδικά αυτούς που ξεκίνησαν από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Γ. Γ.

 

Ανακοίνωση του ΣΔ της ΟΕΝ για τις φοιτητικές εκλογές της 16ης Μαΐου 2018

Ανακοίνωση του ΣΔ της ΟΕΝ για τις φοιτητικές εκλογές της 16ης Μαΐου 2018

Πόλεμο στον πόλεμο τους

Στις φοιτητικές εκλογές της 16η Μάη

Στηρίζουμε -ψηφίζουμε ΕΑΑΚ

Για μια επαναστατική διεθνιστική αριστερά μέσα στο φοιτητικό κίνημα

Οι φοιτητικές εκλογές της 16ης Μαΐου πραγματοποιούνται σε συνθήκες στις οποίες ο ιμπεριαλισμός και η κυβέρνηση των προθύμων του στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρούν να περάσουν διπλή θηλιά στο λαιμό του λαού και ιδίως της νεολαία.

Η  χώρα χρησιμοποιείται ως ορμητήριο για τη διείσδυση του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, ακόμα περισσότερο από ότι στο παρελθόν και, ταυτόχρονα, το προσεχή Αύγουστο καμία πραγματική έξοδος από το μνημόνιο δεν ετοιμάζεται αλλά η χώρα μπαίνει σε ένα μόνιμο μνημονιακού τύπου καθεστώς εποπτείας.

Μ’ άλλα λόγια όχι μόνο θα μείνουν τα μέτρα κοινωνικής καταστροφής τα οποία έχουμε υποστεί εδώ και 8 χρόνια με τα Μνημόνια του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά θα έλθουν και άλλα!

Την ίδια στιγμή, ισχυρότερη είναι η παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα. Περισσότερο ΝΑΤΟ στην Ελλάδα σημαίνει από τη μια πλευρά μεγαλύτερη καταστολή στους γειτονικούς λαούς και περισσότερες πιθανότητες πολεμικής εμπλοκής της χώρας με γειτονικές. Παράλληλα,  σημαίνει  μεγαλύτερη καταστολή  στο εσωτερικό ενάντια στο λαό της “δική μας χώρας”.

Έτσι, καμία σύμπτωση δεν αποτελεί η εντατικοποίηση της αστυνομικής, μαζί και της παρακρατικής φασιστικής βίας, ενάντια στη μαχόμενη νεολαία (υποθέσεις Τ. Θεοφίλου, Περικλή-Ηριάννα), ενάντια σε καταλήψεις και στέκια (Libertatia, Φαβέλα), μαζί και οι συνεχείς απειλές των δεξιών ΜΜΕ, κατά του ασύλου στα Πανεπιστήμια.

Όλα αυτά είναι προληπτικά χτυπήματα ενάντια στο νεολαιίστικο κίνημα ενόψει των μεγάλων κοινωνικών-ταξικών αναμετρήσεων που είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας. Δηλαδή, η κυβέρνηση, το αστικό κράτος ετοιμάζει το θεσμικό, αλλά και ιδεολογικό έδαφος για να καταστείλει τη νέα γενιά όταν σηκώσει κεφάλι.

Και δεν μπορούμε να μη σηκώσουμε κεφάλι! Όταν βλέπουμε τις κινήσεις της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια: τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΤΕΙ, το σπάσιμο των 4ετών κύκλων σπουδών, τα δίδακτρα στο προπτυχιακό κύκλο (σ.σ. Αρχιτεκτονική Πολυτεχνείου Πάτρας), τη διάλυση των Φοιτητικών Εστιών…

Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε:

 • όταν το 40% των νέων είναι άνεργοι,
 • όταν πάνω από το 30% είναι μερικώς απασχολούμενοι,
 • όταν ο βασικός μισθός όσων είναι κάτω από 25 ετών είναι 10% χαμηλότερο από όσους είναι πάνω από 25 ετών
 • όταν οι γονείς μας είναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες και το Δημόσιο,
 • όταν τους απειλούν με κατασχέσεις
 • όταν ετοιμάζουν νέες περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς

Αυτή είναι η »κληρονομιά» που μας αφήνουν τα Μνημόνια της Τρόικας, του ΣΕΒ και των κυβερνήσεων τους: χρέη αδύνατο να πληρωθούν, part-time δουλεία χωρίς δικαιώματα, μισθοί πείνας, διαλυμένη παιδεία και υγεία.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος κοινωνικής σωτηρίας για τη νεολαία από το να παλέψει για την ανατροπή όχι μόνο των συνεπειών της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και των Μνημονίων, αλλά για την ανατροπή του ίδιου καπιταλισμού και του κράτους του. Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε το ήδη αποφασισμένο νέο κοινωνικό σφαγείο και το επαπειλούμενο πολεμικό σφαγείο στο Αιγαίο.

Ο εχθρός βρίσκεται στη »δίκη μας » χώρα.

Είναι το ελληνικό κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το αστικό κράτος, ο στρατός και η αστυνομία.

 • Να τους ανατρέψουμε. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,να φύγει η  Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΕ.
 • Να αποτρέψουμε την παραπέρα επιχειρηματικοποίηση της παιδείας, την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, τις κατασχέσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
 • Να παλέψουμε για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς. Δημόσια δωρεάν σίτιση -στέγαση.
 • Να παλέψουμε για λιγότερη δουλειά -δουλειά για όλους με αυξήσεις μισθών, εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.
 • Ενιαίο ταξικό μέτωπο εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων εργατών και νεολαίας! Για μια πανελλαδική συνέλευση αγώνα.
 • Ταξική διεθνιστική ενότητα με τους εργάτες της Μακεδονίας, της Τουρκίας και όλων των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο!
 • Για να ανοίξει ο δρόμο για την εργατική εξουσία και τον παγκόσμιο σοσιαλισμό !

Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά και τον κοινωνικό πόλεμο που ζούμε, επιλέγουμε το δρόμο της διεθνιστικής ενότητας με τους άλλους λαούς και της σύγκρουσης με τους καπιταλιστές της “δικής μας” χώρας και της κυβέρνησης τους.

Το βασικότερο καθήκον της νέας γενιάς είναι η επαναστατικής ανατροπής τους. Χρησιμοποιούμε κάθε μαζικό συλλογικό μέσο αγώνα, μαζί και τις κάλπες των φοιτητικών συλλόγων.

Mαύρο στις καθεστωτικές παρατάξεις ΔΑΠ -ΠΑΣΠ και όσους θέλουν τη νεολαία όμηρο της ανεργίας, της part-time εργασίας, της καταστολής ή κρέας για τα κανόνια. Μαύρο στη φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Μπλόκο). Καμιά εμπιστοσύνη στους «αριστερούς» πατριώτες -όπως της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ)-  που μας καλούν να αγωνιστούμε ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά μας ζητάνε να δώσουμε το αίμα μας για μία πατρίδα η οποία ανήκει στους καπιταλιστές και είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μόνο  όταν ανατρέψουμε την αστική εξουσία, όταν  αυτή γίνει σοσιαλιστική, όταν  περάσει στα χέρια των εργατών.

Στις φοιτητικές κάλπες της 16η Μάη , στηρίζουμε – ψηφίζουμε ΕΑΑΚ και προπαντός τις δυνάμεις που διαφοροποιούνται από τον «αριστερό» εθνικισμό,  για την ανάπτυξη μίας επαναστατικής διεθνιστικής αριστεράς στο φοιτητικό κίνημα.

Σ.Δ. ΟΕΝ 7/5/2018

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου

Παρασκευή 30 Μαρτίου, 1.30 μ.μ. Προπύλαια

Πόλεμο στον πόλεμο

κυβέρνησης, κεφαλαίου, τρόικας

Διπλή επίθεση δέχεται αυτή την περίοδο η νεολαία από την κυβέρνηση

Στο εσωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση χτυπά τη δημόσια εκπαίδευση με το νόμο Γαβρόγλου και ετοιμάζεται να εφαρμόσει άλλο ένα γύρο αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων.

Συγκεκριμένα, συγχωνεύει τα ΤΕΙ Αθήνας -Πειραιά, περνά τους 2 κύκλους σπουδών στα ΑΕΙ και χτυπά το φοιτητικό συνδικαλισμό μέσω της νέας »συνδιοίκησης» στις σχολές. Εξάλλου στον αέρα βρίσκονται οι Φοιτητικές Εστίες.

Παράλληλα, ετοιμάζει νέες μειώσεις στα εισοδήματα των εργατικών και λαϊκών οικογενειών στις οποίες ανήκει η πλειοψηφία των φοιτητών μέσα από τις επικείμενες περικοπές στις συντάξεις, το αφορολόγητο, αλλά και στις ανατροπές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Την ίδια ώρα, στο εξωτερικό της χώρας, η κυβέρνηση συνεχίζει την εσωτερική πολιτική της με άλλα μέσα.

Μ ‘ άλλα λόγια, δεν προχωρά μόνο σε νέα χτυπήματα ενάντια στη νεολαία και το λαό στην Ελλάδα , άλλα έχει αναλάβει το ρόλο του »εργολάβου» του ΝΑΤΟϊκού και Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στην περιοχή σε βάρος των λαών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Ο »εργολαβικός» αυτός ρόλος που άμεσο στόχο έχει την ένταξη της Μακεδονίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και την παραπέρα ανάπτυξη της κηδεμονευόμενης από τις ΗΠΑ συμμαχίας Ελλάδας -Ισραήλ – Αιγύπτου είναι και αυτός σε βάρος της νεολαίας της χώρας που ζούμε.

Και αυτό γιατί εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ του ελληνικού καπιταλισμού και των άλλων καπιταλιστικών χωρών της περιοχής.

Και αυτό υπό το βάρος της νέας εξελισσόμενης κρίσης του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Αυτό σημαίνει πίεση για ακόμα μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα για την νεολαία στην Ελλάδα.

Πάνω απ΄ όλα , όμως, υποθάλπει τον κίνδυνο πολεμικών αναμετρήσεων, τις οποίες πρώτη θα πληρώσει η νεολαία.

Η νεολαία πρέπει να απαντήσει στη διπλή πρόκληση.

Να απαντήσει τόσο στην επίθεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην επίθεση την οποία υποθάλπει η κυβέρνηση στο εξωτερικό της χώρας στις πλάτες της νεολαίας.

Όπως δεν δεχόμαστε να γίνουμε »λάστιχο» στη σφεντόνα των αφεντικών στη σχολή και τη δουλειά, έτσι δεν δεχόμαστε να γίνουμε και »κρέας» για τα κανόνια τους.

Γι’ αυτό παλεύουμε :

 • Να ακυρωθεί ο νόμος Γαβρόγλου , να σταματήσουν άμεσα οι συγχωνεύσεις -λουκέτα σχολών και να αποτραπούν τα νέα μνημονιακά μέτρα. Για μία Δημόσια Δωρεάν Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους, χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς, στην υπηρεσία του λαού, όχι των αφεντικών. Για ένα ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο. Δημόσια δωρεάν σίτιση -στέγαση για όλους τους φοιτητές. Για την αναδιοργάνωση της παιδείας και της κοινωνίας σε σοσιαλιστικές βάσεις.
 • Να αποτραπεί κάθε πολεμική περιπέτεια. Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Όχι στον εθνικισμό. Κάτω η κρατική και παρακρατική τρομοκρατία σε βάρος των αγωνιστών . Λαοί των Βαλκανίων και της Μ. Ανατολής αδέλφια μας. Ο εχθρός μας βρίσκεται στην ίδια μας τη χώρα: Είναι η ελληνική αστική τάξη, το κράτος της, η κυβέρνηση της, κόμματα της και όλοι μηχανισμοί της. Μόνο η ανατροπή της κυριαρχίας των καπιταλιστών, η εργατική εξουσία και η πάλη για Βαλκανική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

www.oen.org.gr  | www.eek.gr

ΟΕΝ: Στις φοιτητικές εκλογές ψηφίζουμε ΕΑΑΚ

 

 

Σε ψήφο στα ψηφοδέλτια της ΕΑΑΚ στις φοιτητικές εκλογές της 16ης Μάη καλεί με ανακοίνωση τής η Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας (ΟΕΝ).

Η στήριξη της ΕΑΑΚ, της πιο μαζικής μετωπικής νεολαιΐστικης δύναμης της άκρας αριστεράς στις φοιτητικές εκλογές είναι βασική προϋπόθεση για την προετοιμασία του φοιτητικού κινήματος για τις επερχόμενες μάχες, εντός και εκτός των σχολών.

Αυτό ήδη φαίνεται από τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ, από το σπάσιμο των 4ετών σπουδών αλλά και από τις προτάσεις για την επιβολή διδάκτρων στο προπτυχιακό επίπεδο, όπως συνέβη στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Πατρών (διάβαζε παρακάτω). Φαίνεται, επίσης, από την εντεινόμενη κρατική και παρακρατική βία ενάντια στους αγωνιστές, αλλά και από την παραπέρα ιμπεριαλιστική στρατιωτική και οικονομική περικύκλωση του λαού της χώρας. Το σπάσιμο αυτού του κλοιού απαιτεί ενιαιομετωπική δράση του λαού και της νεολαίας. Παράλληλα, χρειάζεται πάλη για την πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης μέσα από την πάλη για ένα επαναστατικό πρόγραμμα για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΕΝ ''οι φοιτητικές εκλογές της 16ης Μαΐου πραγματοποιούνται σε συνθήκες στις οποίες ο ιμπεριαλισμός και η κυβέρνηση των προθύμων του στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρούν να περάσουν διπλή θηλιά στο λαιμό του λαού και ιδίως της νεολαία.

Από τη μία η χώρα χρησιμοποιείται ως ορμητήριο για τη διείσδυση του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, ακόμα περισσότερο από ότι στο παρελθόν και από την άλλη το προσεχή Αύγουστο καμία έξοδος από το μνημόνιο δεν ετοιμάζεται αλλά η χώρα μπαίνει σε ένα μόνιμο μνημονιακού τύπου καθεστώς επίβλεψης/εποπτείας.

Μ’ άλλα λόγια όχι μόνο θα μείνουν τα μέτρα κοινωνικής καταστροφής τα οποία έχουμε υποστεί εδώ και 8 χρόνια με τα Μνημόνια του ΔΝΤ, της ΕΕ και του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά θα έλθουν και άλλα!

Την ίδια στιγμή, ισχυρότερη είναι η παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα. Περισσότερο ΝΑΤΟ στην Ελλάδα σημαίνει από τη μια πλευρά μεγαλύτερη καταστολή στους γειτονικούς λαούς και περισσότερες πιθανότητες πολεμικής εμπλοκής της χώρας με γειτονικές. Από την άλλη σημαίνει και μεγαλύτερη καταστολή και ένταση στο εσωτερικό ενάντια στο λαό της “δική μας χώρας”.

Έτσι, καμία σύμπτωση δεν αποτελεί η εντατικοποίηση της αστυνομικής, μαζί και της παρακρατικής φασιστικής βίας, ενάντια στη μαχόμενη νεολαία (υποθέσεις Τ. Θεοφίλου, Περικλή-Ηριάννα), ενάντια σε καταλήψεις και στέκια (Libertatia, Φαβέλα), μαζί και οι συνεχείς απειλές των δεξιών ΜΜΕ, κατά του ασύλου στα Πανεπιστήμια.

Όλα αυτά είναι προληπτικά χτυπήματα ενάντια στο νεολαιίστικο κίνημα ενόψει των μεγάλων κοινωνικών-ταξικών αναμετρήσεων που είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας. Δηλαδή, η κυβέρνηση, το αστικό κράτος ετοιμάζει το θεσμικό, αλλά και ιδεολογικό έδαφος για να καταστείλει τη νέα γενιά όταν σηκώσει κεφάλι.

Και δεν μπορούμε να μη σηκώσουμε κεφάλι! Όταν βλέπουμε τις κινήσεις της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια: τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΤΕΙ, το σπάσιμο των 4ετών κύκλων σπουδών, τα δίδακτρα στο προπτυχιακό κύκλο (σ.σ. Αρχιτεκτονική Πολυτεχνείου Πάτρας), τη διάλυση των Φοιτητικών Εστιών...

Δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε:

· όταν το 40% των νέων είναι άνεργοι,

· όταν πάνω από το 30% είναι μερικώς απασχολούμενοι,

· όταν ο βασικός μισθός όσων είναι κάτω από 25 ετών είναι 10% χαμηλότερο από όσους είναι πάνω από 25 ετών,

· όταν οι γονείς μας είναι υπερχρεωμένοι στις τράπεζες και το Δημόσιο,

· όταν τους απειλούν με κατασχέσεις

· όταν ετοιμάζουν νέες περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς

Αυτή είναι η ''κληρονομιά'' που μας αφήνουν τα Μνημόνια της Τρόικας, του ΣΕΒ και των κυβερνήσεων τους: χρέη αδύνατο να πληρωθούν, part-time δουλεία χωρίς δικαιώματα, μισθοί πείνας, διαλυμένη παιδεία και υγεία.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος κοινωνικής σωτηρίας για τη νεολαία από το να παλέψει για την ανατροπή όχι μόνο των συνεπειών της καπιταλιστικής χρεοκοπίας και των Μνημονίων, αλλά για την ανατροπή του ίδιου καπιταλισμού και του κράτους του. Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε το ήδη αποφασισμένο νέο κοινωνικό σφαγείο και το επαπειλούμενο πολεμικό σφαγείο στο Αιγαίο.

Ο εχθρός βρίσκεται στη ''δίκη μας '' χώρα.

Είναι το ελληνικό κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το αστικό κράτος, ο στρατός και η αστυνομία.

· Να τους ανατρέψουμε. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,να φύγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΕ.

· Να αποτρέψουμε την παραπέρα επιχειρηματικοποίηση της παιδείας, την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις νέες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, τις κατασχέσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.

· Να παλέψουμε για ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς. Δημόσια δωρεάν σίτιση -στέγαση.

· Να παλέψουμε για λιγότερη δουλειά -δουλειά για όλους με αυξήσεις μισθών, εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο και διαχείριση.

· Ενιαίο ταξικό μέτωπο εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων εργατών και νεολαίας! Για μια πανελλαδική συνέλευση αγώνα.

· Ταξική διεθνιστική ενότητα με τους εργάτες της Μακεδονίας, της Τουρκίας και όλων των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο!

· Για να ανοίξει ο δρόμο για την εργατική εξουσία και τον παγκόσμιο σοσιαλισμό''.

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ!

Την 21η Μάρτη εκδικάζεται το εφετείο της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή, μετά τις δυο διαδοχικές απορρίψεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών φυλάκισης, τους προηγούμενους μήνες.
H φυλάκιση χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και μοναδικό τεκμήριο τις προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις δυο νέων ανθρώπων, αποτελεί ένα προληπτικό κατασταλτικό χτύπημα απέναντι σε ολόκληρη την νεολαία. Ένα νομικό οπλοστάσιο και μια μηχανή παραγωγής διώξεων και φυλακίσεων, απέναντι στους αγωνιστές και το κίνημα, έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια, διατηρείται και αναβαθμίζεται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ο νέος σωφρονιστικός κώδικας, αλλά και η νέα κατηγορία του «ατομικού τρομοκράτη», που πρόσφατα εισήχθη για να στοιχειοθετήσει κατηγορητήρια για τα οποία πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ήδη αθωωθεί, αποτελούν επιχείρηση εξόντωσης, όχι μόνο απέναντι σε όσους κρατούνται, αλλά σε όλους όσους επιχειρήσουν να αντισταθούν απέναντι στην βαρβαρότητα.
Μια αναμέτρηση με την νεολαία της κρίσης, της φτώχειας, της ανεργίας και της επισφάλειας βρίσκεται μπροστά μας, σε συνθήκες όπου το «τέλος των μνημονίων» δεν θα φέρει, όπως λέγεται μια επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά την είσοδο σε μια περίοδο πρωτοφανών κοινωνικών αναμετρήσεων.
Η αστική τάξη προετοιμάζεται στον χρόνο που διαθέτει. Προετοιμάζεται χρησιμοποιώντας κάθε αντιδραστικό και αντεπαναστατικό χαρτί, τον εθνικισμό, την δικαστική εξουσία και την αντιτρομοκρατική, μπροστά στην ανοιχτή αναμέτρηση με την νεολαία και την εργατική τάξη.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη, ο συμπληρωματικός μηχανισμός της αντιτρομοκρατικής, δεν μεταρρυθμίζεται. Η ΟΕΝ παλεύει ενάντια στην κοινωνία του εγκλεισμού, της επιτήρησης και του ελέγχου, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού.
· Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή.
· Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των πολιτικών κρατουμένων και όλων των φυλακισμένων.
Όλοι και όλες στην κινητοποίηση της πανελλαδικής ημέρας δράσης την Πέμπτη 15/3 στις 18:00 στα Προπύλαια και την Τετάρτη 21/3 στις 09:00 στο Εφετείο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ